Publicerad Lämna en kommentar

5 enkla tips på hur du kan förändra ett rum – helt gratis

Att göra förändringar i sitt hem behöver inte alltid kosta skjortan eller bli ett allt för stort projekt. I vissa fall kan du få till väldigt mycket utan att det egentligen behöver kosta dig någonting – varken ekonomiskt eller tidsmässigt. Här har vi samlar ett antal smarta och snabba tips på hur du kan förändra ett rum med mycket enkla medel.

Möblera om
Många tänker att när en möbel placerats på ett ställe i ett rum, så är det där den ska stå. Men så behöver det inte alltid vara. Att möblera om är ett mycket enkelt sätt att få till en förändring i ett rum. Det finns inga regler som säger hur en möbel får och inte får stå, vilket ger dig oändligt med möjligheter. Till exempel behöver en soffa inte alltid stå emot en vägg, precis som att TV:n inte måste vara i blickfånget utav vardagsrummet. Var inte rädd för att pröva att flytta på dina saker, bland kan en inte alltför stor förändring ge såväl mer utrymme som en helt annan känsla i rummet.

Byt plats på saker
I vissa fall kan det räcka med att byta ut mindre detaljer i ett rum för att få till en helt ny känsla. Dessa saker behöver inte heller vara nya, utan ibland går det bra att enbart byta plats på de redan befintliga ting som är i rummet. Ljuslyktor, kuddar och gardiner kan flyttas mellan olika rum och på så sätt ge en stor förändring till flera rum på en och samma gång.

Plocka fram det som annars ligger undanstoppat
Det finns en del saker i hemmet som vanligtvis ligger dolda i lådor och skåp, men som mycket väl kan få bli en del utav din inredning. Till exempel kan dina smycken få bli en del utav din inredning genom att hängas upp på ett smycketräd eller annan anordning. Likaså kan du hänga upp ett vackert plagg på en galge som sedan hängs upp på väggen, eller placera din parfymer på en vacker bricka. I köket kan redskap som du ofta använder hängas upp i krokar ovanför diskbänken eller samlas i en större kruka intill spisen.

Byt ut bilder i tavlor
I ramarna som hänger på väggen finns det stora möjligheter till en enkel förändring. Det enda du behöver göra är att byta ut motiven på bilderna. Varför inte rama in bilder från den senaste familjesemestern, eller kanske istället köpa en snygg poster i ett passande mått. Vill du inte hänga upp fotografier kan man med enkla medel skapa egen konst. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Alltifrån tidningspapper till nagellack kan ihop med lite kreativitet skapa unik konst som du blir helt ensam om.

Byt inredning med andra
Att plocka in nya ting i hemmet behöver inte betyda att du lägger ut pengar på det hela, utan du kan likväl göra ett byte med någon annan. Om du har ett par gardiner som du tröttnat på så kanske dessa passar utmärkt hemma hos din kompis, såväl som att dennes blomkrukor skulle stå bra i ditt fönster. Ett tips kan vara att samla ett par vänner som alla plockat ut saker som de inte längre vill ha kvar och ha en bytes-kväll med varandra.

Det finns idag en mängd olika forum på nätet där man kan köpa och sälja saker utav andra privatpersoner i ens närhet. Här går det mycket väl att lägga ut de saker som du har och samtidigt efterlysa det som du istället söker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *