Badrumsskåp – en viktig del i vardagen

Ditt badrumsskåp använder du flera gånger varje dag. Se till att ha det bästa badrumsskåpet för ditt badrum.

Ett väl fungerande badrum är viktigt för alla, även om alla har olika krav på hur det ska fungera och framför allt hur det ska se ut. Några viktiga aspekter är att badrummet ska vara lätt att hålla rent, att interiören håller i många år och att det är trivsamt att vara i.

Nämnda kriterier är även viktiga vad gäller badrumsskåpet. Det är så mycket mer än bara ett skåp där man ska förvara saker, det är också en del av inredningen och ska harmoniera med resten av rummet. Det används varje dag!

Köp badrumsskåp här

Förvaringsmöjligheter

Ett badrum bör ha fler förvaringsmöbler än bara badrumsskåpet. I badrumsskåpet förvarar man generellt det viktigaste, det som används varje dag och som man måste och vill ha nära till hands. Andra produkter kan gärna förvaras i ett annat skåp. Såväl badrumsskåpet som övriga förvaringsmöbler ska vara lätta att hitta i och de ska vara lätta att inventera.

Olika typer av badrumsskåp

Ofta har man en kommod under handfatet vilket är praktiskt och inte utrymmeskrävande. Ett annat alternativ, som ofta kombineras med kommoden, är spegelskåpet som sitter ovanför handfatet. Kommoden och spegelskåpet kan vara sammanbyggda men kan också vara två separata enheter. Något som blir allt vanligare är ett fristående badrumsskåp som kan placeras i princip varsomhelst i badrummet.

Speglar

Speglar återfinns i de flesta rummen i hemmet men är särskilt viktiga i badrummet. Spegelskåpet ska ha minst en huvudspegel men gärna också sidospeglar vilket underlättar vid till exempel rakning och sminkning. Skåpet ska vara försett med god belysning, gärna både en huvudbelysning och sidobelysning beroende på behov och användning.

Storlek

Storleken på badrumsskåpet avgörs främst av badrummets storlek men också av resten av möblerna i rummet. Tänk harmoni, funktion och praktisk användning. Att kliva in i ett litet badrum med ett gigantiskt badrumsskåp gör att rummet känns fel men man vill inte heller ha ett alldeles för litet skåp då det är framför allt opraktiskt – alla behöver mer förvaring än man tror i ett badrum.

Standardmåtten är 60cm respektive 90cm men idag går det att få snart sagt alla storlekar. Man kan också välja vilket djup man vill ha och återigen ska man då se till rummet som helhet.

Utseende

Bara den som bor i hemmet kan avgöra hur badrummet och dess interiör ska se ut. Alla har olika preferenser och stil. Flyttar man in i en ny bostad där badrummet behöver en ansiktslyftning men man har en liten budget kan man, till exempel, titta på hur det befintliga badrumsskåpet ser ut och ge det en makeover. Byt ut handtagen och knopparna och skåpet känns genast som nytt!

Handla online

Att handla badrumsinredning tar tid. Först ska man bestämma sig för vad man behöver och vilka möjligheter man har och sedan ska man hitta den ideala möbeln. Det kan vara värt att ta sig till en ”livebutik” för att känna och klämma men för att spara tid – och pengar – ska man se till möjligheterna att handla online.

Har man en begränsad budget kan man, förutom att handla online, också titta på helhetslösningar för badrummet. Alltså en produktserie där flertalet produkter ingår; då kostar inte respektive möbel lika mycket. En annan fördel med en produktserie är att den skapar en harmoni och en helhet i badrummet.