Duschdörr – Köp duschdörr online

Här hittar du ett mycket stort utbud av duschdörrar som är både funktionella och eleganta. Du kan exempelvis välja helt klara duschdörrar, frostat glas eller varför inte ett spännande, rökfärgat alternativ?

En bra duschdörr bör passa väl in i badrummet, både vad gäller mått och utseende. Den ska vara gjord av ett kvalitativt säkerhetsglas, ha bra gångjärn och en snygg design.

Köp en duschdörr här

Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan

Vem behöver en duschdörr?

Oavsett om du är en effektiv snabbduschare eller måste ta dig igenom minst tre arior innan du blir klar är det viktigt att skydda resten av badrummet från allt för mycket stänk. Fukt kan leda till allt från skador och mögel och blir golvet blött riskerar du att halka. Dessutom är det tråkigt att stå och moppa efter en skön dusch. Med en bra duschdörr eller dörrvägg slipper du dessa problem och kan bekymmerslöst ägna dig åt resten av dina bestyr.

Förutom dörrarna har vi också många tillbehör för att allt ska passa så smidigt som möjligt, till exempel magnetlister för dörrar som möts eller står i hörn, och släplister som tätar format av alla de slag. Små detaljer som att ha handtag och beläggningar i svart, guld eller silver kan göra stor skillnad för helhetsintrycket, särskilt om de matchar med duschen och badrummet i övrigt.

Vad är viktigt när man väljer duschdörr?

När du ska välja vilken slags duschdörr du behöver är det framförallt storleken på duschutrymmet och dess placering som spelar roll. Du kan välja mellan mycket enkla modeller som består av en glasvägg och en dörr eller två dörrar som formar en kvadrat eller kurvatur. Vissa dörrar kan endast öppnas åt ett håll medan andra både går in- och ut, och ytterligare andra dras över en släplist. Har du en stor dusch som nästan är ett rum i sig behöver du endast en enkel dörr för att komma in och ut men du kan också skapa ett trendigt utrymme genom att installera två dörrar i badrummets kortsida. Vi har även olika duschdörrar för badkar som passar till alla modeller och självklart har vi allt du behöver i form av badkarsblandare, takduschar, munstycken och kranar i olika designer. Lyxigt guld eller skinande silver? Valet är ditt!

Ett snyggt och praktiskt alternativ till duschdörren är en duschvägg som står i ett fixerat läge och som avskiljer duschen från resten av badrummet. Även här finns det flera alternativ, exempelvis raka eller rundande varianter. Extra snyggt blir det om du monterar en duschvägg med glaskuber och sedan sätter till en glasdörr i matchande design. Med ett snyggt och praktiskt duschutrymme blir både badrummet och din vistelse i det extra behagligt.