Duschkabin – Köp duschkabin online

En duschkabin beskrivs ibland som ett ”rum i rummet” då den har väggar åt alla håll – även den (eller de) som vetter mot väggen.

I våtutrymmen måste det finnas tätskikt oavsett vilka dusch- och badmöjligheter det har. En duschkabin passar också den som inte har tillräckligt med plats för en dusch i badrummet då den kan placeras i källaren eller tvättstugan eller på annan lämplig plats.

Köp duschkabin här

Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan

Att välja rätt duschkabin

En duschkabin är en vattentät lösning som passar den som inte har rätt tätskikt i badrummet och som är rädd för vattenskador – även om en duschkabin aldrig ger några garantier och även om man fortsatt inte kan ge avkall på tätskikt.

Duschkabiner kommer med oändliga möjligheter och det är bara budgeten och fantasin som sätter gränser. En skön dusch såklart men varför inte också med ång- eller massagefunktioner? Tänk att få såväl fotmassage som ryggmassage medan man duschar! Eller varför inte en kabin som har både takdusch och en handhållen dusch, högtalare, kontrollpanel och/eller möjlighet till olika ljussättning!

Man kan också välja en duschkabin med mönstrat eller färgat glas för att ge än en mer ombonad känsla eller en duschkabin som också har bastu! Bastun rymmer endast en person men finns i gengäld i direkt anslutning till duschen varför man kan skapa sitt eget hemmaspa och verkligen koppla av. Istället för bastu kan man kombinera duschkabinen med ett badkar.

Nackdelar med duschkabin

Allt kommer med för- och nackdelar, så även duschkabinen. Smuts och skräp under kabingolvet kan vara trixigt att städa bort. En del modeller har väggar och kanter som är svåra att göra rena medan andra har lister som har en tendens att mögla snabbt. Titta noga på specifikationerna och var omsorgsfull i valet av duschkabin!

Tänk på

Duschkabinen ska kännas ombonad att kliva in i och vara enkel att rengöra. Rengör hellre för ofta än för sällan och undvik för starka medel och att skrapa glaset.

Vid installation ska man se till att man har en fungerande golvbrunn och att avrinningen fungerar som den ska – från duschkabinen, ned i brunnen och vidare ut.

Har du ett litet badrum, välj en duschkabin med skjutdörrar istället för dörrar som öppnas utåt.

Stäm av att takhöjden tillåter den duschkabin du tänkt. Det finns duschkabiner för snart sagt alla rum och takhöjder, även för rum med extra lågt i tak. Samma sak gäller för övriga mått – se till att dörrarna går att öppna och att det går att komma förbi kabinen.

Installera själv eller anlita proffs

Allt beror på hur händig man är men för inkoppling av vatten är det värt att anlita en hantverkare som säkerställer att hen använder godkända anslutningsslangar.

Alternativ

Om man har ett väl fungerande badrum med fullgott tätskikt kan man istället för duschkabin skapa ett duschhörn med hjälp av dörrar. Ett tips är då att dörrarna ska gå att vika inåt, mot duschen, då det sparar utrymme och gör det mer lättstädat.

Handla duschkabin online

Det kan ta tid att köpa duschkabin. Först ska det rum den ska stå i måttas och sedan ska man se till vad man behöver och vill ha – specialfunktioner, utseende med mera. Sedan ska man jämföra kvalitet, leverantörer och priser. Ibland vill man känna och klämma på en produkt och då beger man sig till en ”livebutik” men ofta sparar man mängder av tid genom att handla online. Därtill brukar leverantörer erbjuda en viss rabatt vid onlineköp och man har precis samma returrättigheter.