Publicerad Lämna en kommentar

De hetaste inredningstrenderna för våren 2017

Att piffa upp hemmet inför våren är någonting som de flesta vill göra efter att man plockat ned julpyntet och solen visar sig under längre stunder på dygnet. Men vilka trender är det som gäller? Vi har listat några utav dem!

Färgbonzana av rosa och grönt
Våren brukar vanligtvis förknippas med färg och då i ljusa, pastelliga kulörer. Denna säsong kommer färgerna dock inte vara lika ljusa som de brukar, utan får istället ta plats i våra hem i mera jordiga nyanser. Detta betyder dock inte att allting ska vara i latte-färgade toner, utan de klassiska färgerna återfinns tydligt.
En utav de absolut trendigaste färgerna är till exempel rosa, vilket är en färg som kan skrämma många när det kommer till inredning. Dock gör de mer smutsiga nyanserna det hela mer sobert och lättanpassat. Färgen syns på såväl textiler som väggar och mindre detaljer. Även murrigt grönt är en färg som syns på många olika ställen och går mycket väl att kombinera ihop med de rosa tonerna.

Plocka in naturen i hemmet
Att tänka miljömässigt och välja material från naturen är någonting som som man gjort länge hos många märken och det hela kommer allt tydligare. Möbler och detaljer i olika trä- och stentyper ser vi allt mer utav. Även växterna får ta en större plats i hemmen och att ha klängväxter som sveper över väggarna kan vara ett spännande sätt att göra det hela på. Också etniska mönster och materialval är någonting som syns allt mer. Ta inspiration ifrån fjärran länder genom att plocka in detaljer i lera och korgmaterial för att få till en mycket hemtrevlig och varm känsla.

Lyxigare materialval
Sammet och siden har tidigare varit någonting som man varit försiktig med att plocka in i sina hem, då de ofta kan ta över. Till våren får detta dock mer är gärna ske genom ett par svepande sammetsgardiner, en bordsduk i siden eller varför inte en sittpuff i något utav materialet. Tillsammans med material som sten eller trä behåller du den skandinaviska känslan i hemmet.
Ett ytterligare spännande materialval som man ser allt mer utav är glas och plexi, samt kristaller och ädelstenar utav olika slag.

Metallerna hänger kvar
En trend som var mycket tydlig under förra året var mässing, som fick många att byta ut såväl handtagen på sina skåp som blandaren i köket till en mer guldigare nyans. Dock ser man allt mer att nya metaller får ta plats där krom och silver syns i kallare toner. Även koppar som började dyka upp redan under hösten håller i sig och visar sig än starkare. Troligen är det härifrån som de sotigt rosa tonerna i övrigt har blivit trendiga.

Inredaren Andrea Brodin presenterade en del utav vårens trender under ett besök i Nyhetsmorgon och gav där tydliga exempel på hur du kan anamma trenderna i ditt egna hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *