Publicerad Lämna en kommentar

Den stora inredningsmässan Formex

Just nu pågår den stora inredningsmässan Formex på Älvsjömässan i Stockholm, vilken är den största mötesplatsen för inredning och design i norden. Sedan 1960 har mässan existerat och hålls idag vid två tillfällen varje år, en gång i augusti och en gång i januari. Här visar närmare 900 utställare ut sina produkter för såväl press som inköpare ifrån såväl mindre butiker som större varuhus. Förutom ren inredning har mode, barnprodukter och presenter tagit allt större plats på mässan, vilket gör den till en utav de hetaste ställena att trendspana på. Varje år besöka mässan utav ett tjugotusen-tal besökare undre de fyra dagarna som den pågår.

Mässan är en plats för folk att knyta nya kontakter med andra inom inredningsbranschen samt för att göra affärer, men även en plats där man kan finna en hel del inspiration. Förutom att man kan gå runt och titta på produkter som ännu inte kommit ut på marknaden, kan man lyssna på intressanta föreläsningar och visningar varifrån man kan få med sig en hel del nyttiga tips.

Följ mässan hemifrån
För den som inte har möjligheten att själv besöka mässan så brukar den vara hårt bevakad i media varifrån såväl tidningar och influencers rapporterar med det senaste. Det brukar även hända att butiker som är på plats når ut till sina kunder via sociala medier och frågar dessa kring olika produkter för att få en känsla kring vilka inköp som kan vara värda att göra. På så sätt kan även du få en bra insyn i vilka trender som kommer att gälla under den kommande säsongen samt vilka produkter du ska hålla extra utkik efter.

Nästa gång som Formex anordnas är den 17-20 januari och då kommer man att hålla ett större fokus på de trender som gäller under våren och sommaren 2018. I klippet nedan kan du se en liten del utav hur det såg ut på mässan under januari 2017.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *