Köp braskamin – Rätt väg till klimatsmart uppvärmning

Hitta din braskamin här!

Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan

När kyla och vinter står utanför dörren kan det vara skönt att krypa upp i soffan framför en värmande och vacker braskamin. Braskaminer är något som var vanligt förekommande i äldre hus, men trenden har ökat och idag är det många som väljer att installera en modernare kamin på egen hand. Med en braskamin får du precis den där hemtrevliga känslan som du har längtat efter och det går inte att sticka under stol med att de också är väldigt vackra och rogivande. Som ett riktigt stort plus i kanten är braskaminer perfekta att använda sig av för att värma upp bostaden på ett mer klimatsmart sätt.

Braskamin för att höja trivselfaktorn i hemmet

Det finns många sätt som man kan gå tillväga för att få ett hem att kännas mer ombonat och mysigt. Man kan till exempel investera i härliga plädar, ny inredning eller mysiga täcken och kuddar. Den mysfaktor som dessa produkter ger är dock oftast tillfällig. Snart har man tröttnat och vill skapa förändring för att få tillbaka den där känslan som först infann sig. Till skillnad från möbler och tyger kommer en braskamins värmande lågor aldrig att gå ur tiden och de går sällan att tröttna på. Kaminerna kommer i mängder av olika former, storlekar och utseenden, så att du kan hitta en som passar dig så bra som möjligt.

En öppen spis är lika vacker i vardagsrummet som i andra delar av ditt hem. Det enda du måste tänka på är att du behöver installera en skorsten om du inte har någon i dagsläget. Kontrollera med din hemkommun om vad som gäller när det kommer till eldning, så att du inte får några tråkiga överraskningar längre fram.

Moderna braskaminer – bättre för miljön

Nuförtiden är majoriteten av alla svenskar mer miljömedvetna än förr. Man sorterar sitt avfall och ser till att återbruka så mycket som möjligt. Då faller det sig kanske naturligt att man också vill ha ett mer klimatsmart sätt att värma upp sin bostad på. Om du vill ha en braskamin som är så miljövänlig som möjligt är det viktigt att välja ett modernare alternativ. En studie som utfördes av Energimyndigheten visade att moderna braskaminer har ett betydligt mindre utsläpp än de äldre modellerna. När det kommer till oförbrända kolväten hade utsläppen minskat med hela 50-58 % och för stoftutsläpp skedde en minskning med 60-80 %.

Har du en äldre braskamin kan det alltså vara hög tid att byta ut denna så fort som möjligt. De moderna braskaminerna drivs fortfarande med hjälp av ved, vilket betyder att du fortfarande får en klimatsmart förbränning. Det är dock viktigt att du använder dig av bra och effektiv utrustning för att veden ska fortsätta att vara miljövänlig och för att just minska de utsläpp som den kan föra med sig. Effektiv utrustning innebär i detta fall en modernare braskamin.

Värme i hela bostaden

De braskaminer som finns på marknaden idag är i många fall så effektiva att de med enkelhet kan värma upp hela ditt hem, oavsett om du har en mindre lägenhet eller ett medelstort hus. Orsaken till detta är för att många nyare kaminer är utrustade med ett så kallat ”Clean Burn System”, vilket säkerställer att rätt mängd syre tillförs för att få en så maximal förbränning som möjligt. De moderna braskaminerna har en verkningsgrad på cirka 80 %, medan de äldre varianternas verkningsgrad ligger runt 50 %.

För många människor symboliserar braskaminen också en trygghet. Skulle det uppstå ett längre strömavbrott kommer du fortfarande att kunna tillaga mat och värma upp din bostad. Förvisso brukar strömavbrott aldrig hålla i sig speciellt länge, men det finns skräckexempel där hushåll varit utan ström i flera veckor.

Handla din braskamin online

Vill du få tillgång till ett så stort och brett utbud av braskaminer som möjligt rekommenderar vi att du köper din braskamin online. Fördelen med att handla på nätet är att du kan hitta precis den kamin som passar dig och ditt hus, men också att du får tillgång till riktigt bra priser. Här kommer du att kunna läsa tydliga produktbeskrivningar för att veta vilka funktioner och vilken effekt som kaminerna har och du behöver inte känna dig stressad av en försäljare som pushar dig till en variant som egentligen inte passar.

En annan fördel med att beställa braskaminen online är hemkörningen. Att köra hem en större kamin kan vara svårt och i vissa fall kan du behöva hyra en större bil för att lyckas, beroende på vilket fordon du har idag. Vid internethandel av braskaminer är hemleverans ett faktum, något som du inte alltid kan få tillgång till i fysiska butiker.