Etanolkaminer – perfekta dekorationsspisar

Många människor drömmer om att få kunna njuta av en öppen brasa i det egna hemmet men det är få som är lika glada över den rök och sot som ved medför. Då är det tur att det finns etanolkaminer. Med en etanolkamin behöver du inte oroa dig för att tampas med jobbigt sot och du behöver heller inte ha någon skorsten. Sanningen är att du kan ta del av det bästa från båda världar – en öppen eld som ger värme och mysfaktor men utan de jobbigare delarna av underhållet.

Etanolkaminen är således ett mycket bra alternativ för alla som inte kan eller vill använda sig av ved. Kaminerna lämpar sig utmärkt för alla typer av bostäder och finns i mängder av olika storlekar och designer. Bor man i en mindre bostad är detta heller inget problem. Marknaden erbjuder idag snygga och moderna etanolkaminer som du med fördel kan hänga på väggen. På så sätt slipper din kamin ta upp värdefullt golvutrymme och det blir dessutom enklare att hålla snyggt och rent.

Hur fungerar etanolkaminer?

Det är en stor skillnad mellan en brasa där man använder ved för att elda och en brasa som ”drivs” med hjälp av etanol. I en etanolkamin (dekorationsspis) använder man sig istället av bioetanol. Bioetanol är ett ämne som ger en eld som är behaglig och mjuk, vilket även är något man känner av på värmen. Till skillnad från vanliga brasor utsöndrar etanolkaminen inte lika mycket värme, men den kan fortfarande användas som ett bra komplement till andra värmekällor. Söker du efter en kamin som ska värma upp bostaden är etanolkaminen således inte det bästa alternativet utan den lämpar sig mer för den som vill ha en vacker och fin dekorationsspis.

Etanolkaminens många fördelar

Det finns flera orsaker till varför du bör välja en etanolkamin framför andra alternativ. Till att börja med kommer du inte att behöva ansöka om bygglov för att installera den och du behöver heller inte betala avgifter till sotare. Det betyder att det enda du behöver betala för är kaminen i sig och den spisetanol som du behöver för att kaminen ska fungera. Det gör att du kommer kunna spara in en hel del pengar och ändå få samma mysighetsfaktor som den med en traditionell öppen spis.

Då kaminen inte behöver en skorsten kan du med fördel placera den i vilket rum du än känner för, eller varför inte flytta runt den efter önskemål? Känner du för att ha den i vardagsrummet en dag och sovrummet en annan? Inga problem! Dekorationsspisar är mycket enkla och behändiga och därför kommer du inte ha något problem med att ändra placeringen.

En annan stor fördel är att etanolkaminer drivs med ett mycket enkelt bränsle. Med det menar vi att du kan få tag på bränsle i alla butiker som säljer vanlig spisetanol. Ladda upp med några flaskor hemma så har du ett lager som räcker under många timmar. Du behöver alltså inte kämpa för att försöka hitta någon som du kan köpa billig ved ifrån och inte heller fundera på förvaring av veden. Med etanolkaminen slipper du dessutom rök och lukt som annars kan sätta sig i både möbler och kläder. Låt vinterns långa och mörka dagar bli ett minne blott och lys upp ditt hem med en härlig etanolkamin för inomhusbruk!

Handla etanolkaminer online

Att handla saker på nätet har idag blivit standard för många människor och det finns goda anledningar till varför. Visst kan det vara skönt att slippa trängsel med andra människor i butikerna, men de främsta orsakerna till e-shoppingen är priserna och utbudet. Om du väljer att köpa din etanolkamin på nätet kommer du att få tillgång till ett mycket bredare sortiment än om du besöker en fysisk affär. Det betyder att du kommer kunna hitta precis en sån kamin som du verkligen vill ha och du slipper nöja dig med ”vad butiken hade tillgängligt”. Även priserna på nätet är betydligt mer bekväma, för att inte tala om möjligheten till hemleverans.

Låt nu en vacker dekorationsspis (etanolkamin) få ta plats i ditt hem och skapa den där känslan av lyx och hemtrevnad som du alltid velat ha. En etanolkamin är mycket enkel att starta igång och du behöver inga installationer eller förkunskaper för att lyckas. Här är det dock viktigt att du läser igenom instruktionerna noga innan du kör igång. När kaminen väl är på plats kan du krypa upp i soffan eller din favoritfåtölj och bara njuta av de dansande lågorna som du har framför dig.