Publicerad Lämna en kommentar

Inredning i ett barnrum

Barnrum brukar ofta vara ett utav de mest färgglada platserna i hemmet och många föräldrar vågar här ta ut svängarna något mer än i övriga rum. Ett barnrum andas i många fall lekfullhet och glädje där det finns utrymme för såväl livliga lekar som lugna sagostunder. Idag är marknaden för inredning just till barnrum enorm och många nyblivna föräldrar lägger ner en stor del tid på att få till en behaglig plats för sitt barn.

Är barnet tillräckligt stort kan det vara kul för denna att få vara med och bestämma kring färgval och liknande i sitt rum. Kanske kan man låta barnet själv få följa med till butiken och välja ut nya sängkläder eller liknande. Att anpassa inredningen utefter barnets ålder och intressen kan vara ett sätt att göra rummet till en behaglig plats för ditt barn. Om ditt barn har en film eller bok som den gillar kan karaktärer ifrån denna mer än gärna återfinnas på olika platser i rummet. Tänk dock på att mer permanenta inslag såsom tapeter eller liknande kan bli dyrare att byta ut med tiden ifall barnet hittar en ny favorit som denne vill ha på väggen. Ett alternativ där kan då vara att behålla väggarna i en mer neutral färg och rama in bilder att pryda väggarna med istället.

Lätt till lek
För att underlätta tillgängligheten kan leksaker och annat som barnet bör ha tillgång till placeras i en lagom höjd. Förvaring som placerar för högt upp kan kräva din hjälp som förälder för att komma igång med leken. Tänk därför på att placera vägghyllor och annan förvaring på en lägre höjd, men samtidigt en höjd som inte är alltför låg för barnet om ett år eller så. Saker som endast finns i rummet för dekoration och som kan vara ömtåliga kan i sin tur placeras på vanlig höjd.

Möbler som kan följa med
Det finns en hel del bra möbler som kan följa med under en längre tid i barnets rum. Ett mycket bra exempel på detta är växa-sängen som kan dras ut i takt med att barnet växer. Det finns även spjälsängar där man kan sänka ner botten och sedan ta bort ena långsidan så att barnet kan klättra in och ut själv när den blir tillräckligt stor att göra det. Förutom sovplatsen finns det även skötbord som kan göras om till skrivbord eller byråer när blöjtiden är förbi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *