Publicerad Lämna en kommentar

Inredningstrenderna för våren 2021

Efter att hela 2020 har präglats av en global pandemi, har det blivit viktigare att kunna umgås och ha det trevligt i sitt eget hem. Det är något som också kommer visa sig på vår inredning 2021. Inredningstrender följer precis som allt annat, vad som händer i vår omvärld, och 2020 har som sagt varit ett minst sagt speciellt år där vi fått vänja oss vid många nya sätt att träffa människor på.

Större skärmar blir viktig inredning 2021

Något som kommer vara tydligt under 2021 är att vi har fler och större skärmar hemma hos oss. Nu är det inte bara den yngre befolkningen som har större skärmar, utan också de äldre då de under pandemin har lärt sig hantera videosamtal och koppla upp sig för att kunna hålla kontakt med sina släktingar. Tidigare använde våra yngre också nästan enbart mindre skärmar, men i och med att skolarbetet måste kunna skötas hemifrån så är det nu mer eller mindre standard med ett ”hemmakontor” med skrivbord och tillhörande kontorsstol i var tonårings rum.

Naturen breder ut sig i vår inredning

Som en ytterligare följd av vårt ökade behov av att befinna oss ute i naturen till följd av pandemin, är att vi börjar ta med oss grönskan in i hemmen. Sedan tidigare har vi sett att det blivit allt mer populärt med naturinspirerad heminredning senaste åren. Vi spår nu att under 2021 kommer det bli ännu vanligare med krukväxter, stenar och andra naturmaterial som prydnader i våra hem. Dessutom kommer trenden av att hänga olika former av naturligt formade träpinnar, som växter får klättra i, bara att fortsätta öka.

Speglar en stor del av vår heminredning 2021

Speglar spås bli en viktig inredningstrend 2021
Speglar spås bli en viktig inredningstrend 2021

När vi befinner oss hemma så mycket som vi gör så kommer speglarna få en allt viktigare roll för oss i våra hem. De ger oss bara inte en möjlighet att se hur vi själva ser ut, de skapar också en känsla av extra rymd i bostaden. Därför tror vi det kommer bli vanligt med större speglar på våra väggar både i vardagsrum, hallar och andra ytor vi befinner oss mycket på. Det är också ganska troligt att mosaikväggar där det placeras flera mindre speglar i olika mönster får sig ett ganska kraftigt uppsving.

Inredningen 2021 kan sammanfattas som elegant

Det kommer som det gjort de senaste åren fortsätta se elegant ut i våra hem. Skillnaden kommer bara vara att det är mer naturinspirerat. Vilket betyder att många möbler troligtvis kommer vara i någon form av träaktig färg, de kommer få samsas med gröna växter och vackra stora speglar som ger våra hem en illusion av extra kvadratmeter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *