Jigger / Barmått

Ett barmått gör hemmafesten lite trevligare. Att lyckas med att göra goda drinkar är en konstform i sig och det finns en myriad av spännande recept att prova på. Precis som med bakning är det viktigt att proportionerna blir rätt och det kräver både övning och ett bra barmått. Med en så kallad jigger blir det enklare att göra härliga cocktails, vi har ett antal modeller som du kan välja bland.

Köp ett barmått här

Mer om barmått och jiggers

Den mest klassiska jiggern ser ut som ett litet timglas och har ett mått i vardera änden, till exempel 2cl i den ena och 4cl i den andra. Den är oftast gjort i rostfritt stål och har ibland de olika måtten inristade på insidan. Formen gör det lätt att hålla måttet mellan fingrarna utan att det glider, och allt du behöver göra är att fylla det med de önskade ingredienserna.

Om du tycker att det är kul med en lite elegantare design är våra jiggermått i avlång, japansk stil både praktiska och populära. Många anser att de är enklast att jobba med och vi har modeller både i guld och silver.

En jigger är ett måste för dig som älskar goda drinkar men också en kul och mycket trevligt present att ge bort. Kombinera med en shaker, en isform, några glas och en bra receptbok och snart är du en fullfjädrad bartender.