Publicerad Lämna en kommentar

Julens inredningstrender

Bild från HM Home

Det är nu drygt två månader kvar till jul och precis som med inredning under resterande del utav året, så förekommer det specifika trender även under julen. Dessa brukar återspegla sig på de produkter som finns i butikerna under den här delen utav året och då både på inredning rent allmänt, men även juldekorationerna. När butikerna börjar fyllas utav dessa varor kan man se ett mönster kring hur många kommer att dekorera sina hem under årets största storhelg 2017.

Färgen rött är någonting som starkt förknippas med julen, vilket man även kan se på årets trender. Dock är det färgen i en lagom dos som gäller och gärna i dovare toner än den tomte-röda. Vill man ändå välja den klassiska röda så får den gärna vägas upp med andra kulörer, där mossgrönt är en uppstickare som syns i flera butiker.

Färgerna vitt och grått är kulörer som återfinns i de flesta svenska hem och en bas som man enkelt kan förnya med detaljer i andra färger. Just grått har varit en färg som fått ett stort uppsving under året och att inreda helt och hållet med denna är idag lika självklart som att inreda helt i vitt. Ihop med glas- och gulddetaljer blir det hela mer levande, trots att man enbart kört på en och samma kulör. Just guld är den metall som dominerar kring jul och återses på såväl dukningar som ljusstakar och dekorationer i granen.

Bild från IEKA

Sammet och paljetter är två lyxiga material som andas fest. Det är inte bara på kläder som dessa blir ett val för många under vintern, utan även som inredning. Kuddar, bordstabletter och gardiner är enkla sätt att plocka in dessa detaljer på och någonting som med stor sannolikhet kan kännas lika aktuellt att plocka fram även nästa år.

Den naturnära och rustika känslan som materialen obehandlat trä, betong, linne och fuskpäls ger är någonting som genomsyrat inredningstrenderna under hela året och så även under julen. Mer än gärna får dessa material mixas med trendiga metaller samt de ovanstående färgerna för en stil som kommer att hålla hela säsongen.

Källa: Elledecoration.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *