Kaffebryggare – Köp kaffebryggare här!

En bra kaffebryggare är viktigt för att starta dagen på ett positivt sätt!

Det finns mängder med olika typer av kaffebryggare, men de klassiska modellerna är de som är främst förekommande. En kaffebryggare kan ses som en riktigt pålitlig trotjänare och ett plus är att maskinen kan klara av att brygga stora mängder kaffe under en relativt kort tid.

Tittar man på det stora utbud som finns är det tydligt att svenskarna gillar kaffe. Det är ingenting som vi kan sticka under stol med. På marknaden kan du hitta alla möjliga typer av kaffebryggare att välja mellan och de kommer med olika funktioner och i olika storlekar. När du ska köpa dig en ny kaffebryggare finns det dock en hel del saker som är viktiga att tänka på. Du behöver se till att du införskaffar dig en bryggare som verkligen lever upp till dina förväntningar och som passar dina behov.

Köp en kaffebryggare här

Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan

Olika typer av kaffebryggare

Om du dricker bryggt kaffe på en daglig basis är du säkerligen redan medveten om att valet av kaffebryggare kommer vara avgörande för hur kaffet smakar. Eftersom alla har olika smak är det kanske inte så konstigt att det finns kaffemaskiner för olika typer av behov. På marknaden kan du idag hitta en kaffemaskin som kommer att vara optimal för just dig, men vilka modeller finns det och vilka är de vanligaste? Här nedan listar vi några alternativ på kaffebryggare som kan bli din nya favorit!

  • Mokabryggare
  • Pressobryggare
  • Perkolator
  • Aeropress
  • Filterbryggare
  • Espressobryggare

Köpa kaffebryggare – Att tänka på

Att välja ut en kaffebryggare är i sig inte speciellt svårt, men att välja den bästa bryggaren för dig är en helt annan femma. Det finns många aspekter som du behöver ta hänsyn till, men också många funktioner som du kommer behöva välja mellan.

Det första du behöver titta på är vilken temperatur som kaffebryggaren använder sig av när den brygger. Detta är viktigt för att säkerställa att kaffet får så optimal smak som möjligt. Den bästa temperaturen är någonstans mellan 92-96 grader. Genom att använda sig av denna temperatur kan smakämnena komma ut mycket bättre. Om du har för varmt vatten finns det risk för att kaffet bränns och det ger en besk smak som ingen uppskattar. Är vattnet för kallt kommer kaffet istället att bli blaskigt.

Funktioner och egenskaper

En kaffebryggare kan ha många olika funktioner och även dessa är viktiga att tänka på när du ska välja en ny modell eller kanske bara uppdatera din gamla kaffebryggare till en nyare version. Här nedan listar vi de vanligaste funktionerna och hur du bör tänka gällande dessa.

Droppstopp – Med ett droppstopp har du möjlighet att bort kannan från bryggaren, utan att du behöver oroa dig för att spilla. När kaffekannan tas bort slutar filtret att släppa ifrån sig kaffe och när kannan placeras i bryggaren igen så börjar kaffet att rinna på som vanligt.

Antalet koppar – Hur många koppar som din kaffebryggare klarar av kan variera kraftigt mellan de olika modellerna. En bryggare kan erbjuda fem koppar kaffe, men också 15. Här är det viktigt att du väljer en som passar dig och inte en som är för stor eller för liten. 10-12 koppar brukar räcka för de flesta.

Valet av kanna – Vilken typ av kanna som tillverkarna har valt till sin bryggare är också något som kan variera. På marknaden finns det idag kannor som är tillverkade i glas, men även så kallade termoskannor. Fördelen med det sistnämnda är att kaffet kommer att hålla sig varmt mycket längre, medan kannor i glas anses lite mer exklusiva.

Fördelar med att köpa kaffebryggare online

Förr hade man inga andra alternativ än att köpa sin kaffebryggare i en fysisk butik, men tack vare den moderna tekniken finns det idag mängder med e-butiker som man kan använda sig av istället. Fördelen med att handla sin kaffebryggare på nätet är att du får tillgång till betydligt fler tillverkare och modeller än i en fysisk butik. Du behöver alltså inte begränsa dig när det kommer till storlekar, design eller funktioner överhuvudtaget. Naturligtvis är det också ett plus att du kan beställa din kaffebryggare med leverans till den egna dörren och att du kan jämföra priser för att hitta den bryggare som är bäst för dig.