Köksredskap, köksutrustning & kökstillbehör

Köksinredning

Att laga en riktig festmåltid i köket kräver definitivt köksredskap av högsta kvalité för att göra det hela njutbart. Därför har vi samlat ihop köksutrustning och kökstillbehör från olika butiker på ett och samma ställe så att det för dig ska bli enklare att hitta just det du söker.

Vilka köksredskap behöver jag?

Kockar brukar beskriva kniven som det viktigaste köksredskapet du har att tillgå i sitt kök. Den ska inte bara vara av hög kvalité, den ska också vara nyslipad och sylvass. Därför ser vi att både kniven i sig, men även knivslipen, är en otroligt viktig detalj att ha i sin köksarsenal. Utöver kniven är såklart både skärbrädor, grytor och kastruller något som inte går klara sig utan. Listan kan göras lång, men skulle en nyss utflyttad yngling ställa frågan hade vårt svar blivit en av varje av dessa: kniv, kastrull, stekpanna & kökshandduk.

Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan

Köksknivar & knivset

För att matlagningen ska vara smidig krävs åtminstone en riktigt bra kniv. Kniven är ofta refererat till som det viktigaste redskapet en kock har i köket. Det finns köksknivar av flera olika slag, det kan exempelvis vara brödknivar, köttknivar, salladsknivar m.m. Vill du bara köpa en kniv bör du gå på en ”allkniv”, som går använda till det mesta.

Är det första gången du ska köpa köksutrustning rekommenderar vi ett helt knivset. Då får du oftast mellan 3-5 olika knivar som har olika funktion. Många gånger följer det också med ett ställ där du kan förvara knivarna, det är något man lätt annars glömmer av att man faktiskt behöver. Det är inte trevligt att ha knivarna löst liggande i köket, då är risken för en olycka avsevärt högre än om man har ett bra knivställ.