Köksredskap, köksutrustning & kökstillbehör

Att laga en riktig festmåltid i köket kräver definitivt köksredskap av högsta kvalité för att göra det hela njutbart. Därför har vi samlat ihop köksutrustning och kökstillbehör från olika butiker på ett och samma ställe så att det för dig ska bli enklare att hitta just det du söker.

Vilka köksredskap behöver jag?

Kockar brukar beskriva kniven som det viktigaste köksredskapet du har att tillgå i sitt kök. Den ska inte bara vara av hög kvalité, den ska också vara nyslipad och sylvass. Därför ser vi att både kniven i sig, men även knivslipen, är en otroligt viktig detalj att ha i sin köksarsenal. Utöver kniven är såklart både skärbrädor, grytor och kastruller något som inte går klara sig utan. Listan kan göras lång, men skulle en nyss utflyttad yngling ställa frågan hade vårt svar blivit en av varje av dessa: kniv, kastrull, stekpanna & kökshandduk.

Köksknivar & knivset

För att matlagningen ska vara smidig krävs åtminstone en riktigt bra kniv. Kniven är ofta refererat till som det viktigaste redskapet en kock har i köket. Det finns köksknivar av flera olika slag, det kan exempelvis vara brödknivar, köttknivar, salladsknivar m.m. Vill du bara köpa en kniv bör du gå på en ”allkniv”, som går använda till det mesta.

Är det första gången du ska köpa köksutrustning rekommenderar vi ett helt knivset. Då får du oftast mellan 3-5 olika knivar som har olika funktion. Många gånger följer det också med ett ställ där du kan förvara knivarna, det är något man lätt annars glömmer av att man faktiskt behöver. Det är inte trevligt att ha knivarna löst liggande i köket, då är risken för en olycka avsevärt högre än om man har ett bra knivställ.

Grytor

Grytor är ett annat av de köksredskap som är svåra att klara sig utan. De används för mycket av de man gör på spisen. Ordet i sig kan ju t.o.m. avspegla en typ av maträtt, d.v.s. en gryta av något slag. Det finns flera olika typer av även grytor. Några exempel är gjutgärnsgrytor som ofta även kan användas i ugnen, fonduegrytor m.fl.

Kastruller & kastrullset

Vill du laga till exempelvis potatis eller pasta är det bra att ha en kastrull nära till hands. Ska du laga mat till bara dig själv, eller till halva släkten? Då krävs olika storlekar på kastrullerna du har. Med hjälp av en kastrull kan du tillaga nästan vad du vill som går att koka. Allt från nudlar till kalops! Kastrullen bör vara det kökstillbehör som används flitigast av alla näst efter kniven.

Kaffebryggare & Kaffemaskiner

ButikBeskrivning av rabattRabattkodTill butik
Trendzone20% rabatt på alla kaffebryggareKAFFE20Klicka här

Vad är väl trevligare än att språkas vid över en riktigt god kopp kaffe? Här hittar du både espressobryggare och vanliga kaffebryggare.

Är verkligen en kaffebryggare ett köksredskap?

Vi går inte in i den diskussionen, det får du avgöra själv, scrolla vidare om det inte passar.

Vattenkokare eller tekokare

Ett mycket underskattat köksredskap är vattenkokaren. Att ha en vattenkokare av bra kvalité är något man kan sakna i köket om man exempelvis är på sommarstället. Personligen använder jag den till allt möjligt, allt från att koka te till att för värma vattnet till potatisen för att slippa vänta på att det ska koka upp på spisen.

Stekpannor som köksredskap

Stekspadar & övrig köksutrustning för stekning