Lampor & belysning som lyser upp ditt hem

Lampor får verkligen ditt hem att lyfta, beroende på vilken typ av belysning du väljer att använda dig av. Möbler kan framstå i en helt annan dager, än vad de gör i vanligt dagsljus. En lampa kan ha egenskaper som lyfter fram olika färger från objekt i dess närhet. Här har vi listat en stor mängd med lampor och belysningsinspiration för dig att använda dig av i ditt hem.

Vill du lysa upp ett helt rum är en taklampa ofta det bästa alternativet. Om du bara vill att den vackra tavlan på väggen ska synas lite extra, kanske en spotlight är ett bättre val. Är det istället en läslampa du behöver kanske det är en vägglampa du ska montera upp vid sängen. Luften är fri, det är helt upp till dig hur du önskar belysa ditt hem. Vi finns bara här för att du ska få lite inspiration för din belysning!

Vi har ett brinnande intresse för belysning. Beroende på vad du väljer för typ av lampor och belysning, kan du på ett kick förändra atmosfären ni befinner i. Det gäller varesig området för belysningen är inomhus eller utomhus.

Här ska vi hjälpa dig hitta de lamporna som verkligen passar för ljussättningen i ditt hem, trädgård eller kontor. Med anledning av att vi samlar lampor från väldigt många olika butiker så sträcker sig vårt urval väldigt brett. Här finns allt från klassisk retro design, till lampor inom de allra senaste trenderna. Ibland kan två butiker kalla samma lampa olika namn, trots att tillverkaren förmodligen har ett korrekt namn.

Tillgängliga rabattkoder för belysning

ButikBeskrivning av rabattRabattkodLänk till butik
Trendzone20% rabatt på belysningBELYSNING20Klicka här

Bordslampor

Bordslampor är som det låter, belysning som är avsedd att placera på ett bord av något slag. Kan också ställas på en byrå, fönsterbräda eller bänk.

Golvlampor

En golvlampa placeras som sig bör oftast på golvet. Används ofta som läslampa om man har den placerad vid sin soffa.

Taklampor

Lampor som hänger från taket kallas taklampor, dessa är smidiga på så vis att de inte tar upp någon yta på golv eller bord. Däremot kan de bli ett irritationsmoment om man hänger upp de slarvigt. Exempelvis om de hänger för lågt och långa personer konstant slår huvudet i dem. Men det är ju upp till dig som hänger upp, häng de helst så att en person på 2 meter kan gå under om den inte ska fungera som lampa över ett bord.

Vägglampor

Lampor som är fästa på väggen.

Trädgårdsbelysning & utomhusbelysning

Belysning avsedd för trädgården eller annan plats utomhus.

Belysning från Aneta Belysning

Aneta Belysning är ett varumärke som har sina rötter i Växjö. Företaget grundades 1947, till att börja med för att tillverka lampskärmar i textil. Idag har man ett mycket bredare utbud där man erbjuder allt för din hembelysning.

Lampor från Globen Lighting

Globen Lighting tillverkar interiörbelysning för både hem och offentliga miljöer. Företaget har en väldigt rolig bakgrund då det faktiskt härstammar från en man vid namn Anders i Göteborg, som 1972 tillverkar papperstallrikar. Hans farbror drev en fabrik som tillverkade ostkupor, detta företag hade fått en stor order att tillverka 5000 ostkupor, men oturligt nog gick kunden som lagt beställningen i konkurs.

Så vad gör man när man står med 5000 ostkupor som ingen vill ha? Med lite kreativitet kan man göra om ostkupor till lampor, så var idén runt belysning född. 1983 grundade sedermera Anders tillsammans med sin fru Anne Charlotte, i Svenljunga, det som idag är Globen Lighting.

Armaturer och lampor från Karlskrona Lampfabrik

Med anor som går ända bak till 1884, långt före många ens hade elektricitet hemma, härstammar sveriges äldsta lampfabrik, nämligen Karlskrona Lampfabrik. Så hur började allt med att tillverka lampor, om man fortfarande inte hade el i sina hem? Såklart med fotogenlampor. Både försvarsmakten och järnvägen efterfrågade svensktillverkad belysning, vilket fabrikör CA Swahn och hans kusin Kapten Herrman Skantze ser marknadspotentialen i.

1897 deltar företaget på den stora industrimässan i Stockholm och vinner pris av ingen mindre än Oscar II för sina fantastiska fotogenarmaturer. Idag driver femte generationen lampfabrikörer bolaget, nämligen Valdemar Skantze.

Belysning från Markslöjd Sweden

Markslöjd grundades 1963 och höll, som namnet antyder på, en del med hemslöjdsartiklar innan lampor och belysning tog över helt och hållet. Från början handlade det om lampfötter i trä och lampskärmar i textil. Markslöjd utgår från Marks kommun som ligger mittemellan Varberg och Borås i västra Sverige.

Lampor av Örsjö Belysning

Örsjö Belysning håller till i sydöstra Småland, ca 15km från både Emmaboda och Nybro i ett område som är känt för sina glasbruk. Området kallas också Glasriket. Med över 60 års erfarenhet av produktion av armaturer har Örsjö ett gott rykte för sin högkvalitativa belysning. Produkterna är utvecklade med några av Nordens ledande designers med fokus på funktion, innovation och personlighet.

UMAGE Belysning (tidigare VITA Copenhagen)

Vi låter UMAGE presentera sig själva enligt vad som står på deras hemsida, översatt från engelska. Alla saker i världen som gör livet underbart görs av människor som är villiga att gå den extra milen för att ge dig en fantastisk upplevelse. På danska har vi ett ord för just det. Ordet är UMAGE. Om du gör dig själv UMAGE betyder det att du har gjort något extra – har gjort en extra ansträngning. Och det är exakt vad vi försöker göra varje dag på UMAGE, annars skulle det inte vara vettigt.