Publicerad

Skohylla för att skapa ordning

Är din hall utsatt för samma stök som de flesta andra hem? Skorna ligger huller om buller efter att barnen har sparkat av sig dem när de kommit in från sina aktiviteter. Även om det finns en skohylla så uppfyller den inte automatiskt alla krav på att hålla ordning, det krävs oftast någon form av manuell handpåläggning för att få övriga familjen att följa hur man bör göra.

Gör det roligt att hålla ordning

Ett sätt att få barnen att hålla ordning i hallen kan vara att göra det roligt för dem att göra så. Det kan göras på flera olika vis, exempelvis ge dem ansvar att hålla ordning på en hylla var i skohyllan. Har man en egen del av skohyllan är det ett begränsat område som är lättare att hålla ordning på. När det bara är att ställa skorna var som helst är det svårt att förstå hur någon annan vill att det ska vara, så då blir det oftast att skorna får ligga där de ligger.

Ett annat sätt kan vara att kategorisera skohyllan. Här ställer vi våra träningsskor, löparskor, kängor, sandaler o.s.v. Detta kanske är för barn som är lite äldre, de allra yngsta har svårt att förstå skillnaden på typer av skor.

Köp skohyllor här

Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan