Skrivbord & kontorsbord – Köp skrivbord online

Jobbar du hemma är ett bra skrivbord din bästa vän. Välj ett skrivbord som är ergonomiskt, höj & sänkbart och har rätt djup för din setup.

När du ska köpa ett skrivbord finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på. Till att börja med måste skrivbordet passa hemmet i storlek och design, men det måste också uppfylla alla de behov som man har. Marknaden erbjuder många olika typer av alternativ att välja mellan och med denna kompletta guide för att köpa ett kontorsbord kommer det bli lättare för dig att välja rätt.

Köp skrivbord online här

Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan

Skillnaden mellan olika skrivbord

Förr fanns det nästan bara en enda form av skrivbord eller kontorsbord. Dessa bord hade inga specifika funktioner och bestod egentligen bara av en arbetsbänk på ben. Idag ser det annorlunda ut och det kan skilja väldigt mycket mellan olika modeller. Det finns bland annat skrivbord som är höj- och sänkbara, men det finns också skrivbord med lådor och fack eller som kommer i olika storlekar. Utöver detta hittar du också skrivbord som är mer ergonomiska än andra eller skrivbord som är framtagna för att få plats i hörn.

Höj- och sänkbara kontorsbord

Höj- och sänkbara kontorsbord har blivit mycket uppskattade och idag kan man hitta dessa på kontor såväl som i privata hem. Med ett höj- och sänkbart skrivbord har du möjlighet att variera mellan att stå upp och arbeta och att sitta ner. Enligt experterna är detta den mest ergonomiska formen av kontorsbord som man kan använda sig av och därför väljer många företag att investera i just sådana. Genom att kunna höja och sänka bordet efter önskemål kan skrivbordet även användas av flera personer.

Ergonomiska skrivbord

Även om alla skrivbord inte kan höjas så pass att du får en stående arbetsposition kan majoriteten ändå justeras. När du köper ett skrivbord är det viktigt att denna funktion finns tillgänglig, eftersom du behöver se till att du får en så ergonomisk arbetsplats som möjligt. För att säkerställa att ditt skrivbord är ergonomiskt är det viktigt att du väljer ett bord som går jämte med dina armbågar när du håller armarna vinklade i 90 grader.

Hörnskrivbord

En skrivbordsmodell som blivit mycket populär är hörnskrivbordet. Med ett hörnskrivbord har du möjlighet att få mer arbetsyta, utan att du tar upp mer golvyta i din bostad eller på ditt kontor. Dessa skrivbord kommer i olika storlekar och lämpar sig bra för den som bor mindre eller har ett mindre kontor där man värnar om golvytan. Det finns hörnskrivbord i olika färger och som även är höj- och sänkbara.

Köpa skrivbord – Att tänka på

Det finns flera saker som du ska ha i åtanke när det är dags att köpa ett skrivbord. I grund och botten handlar det om att utgå från dina behov och därefter hitta en modell som stämmer in så bra som möjligt. Till att börja med behöver du fundera på om du är i behov av ett stort eller ett litet skrivbord, samt vilka förvaringsmöjligheter som är viktiga för dig. Vill du kunna variera din position kan det vara en god idé att välja ett skrivbord som är höj- och sänkbart. Dessa bord kostar lite mer, men är en bra och ergonomisk investering.

Just ergonomin är något som du inte bör tumma på! Genom att arbeta ergonomiskt kan du minska risken för jobbiga belastningsskador. Ditt skrivbord kommer att vara avgörande för hur ergonomisk din arbetsplats är. Du ska inte bara kunna justera din kontorsstol, utan även ditt skrivbord. Både axlar och skuldror ska kunna vara avslappnade. Om skrivbordet är för lågt kan detta bidra till att du upplever värk i nacke och skuldror. Är skrivbordet för högt är det istället dina axlar som kommer att ta stryk.

Därför bör du köpa kontorsbord online

Det är starkt rekommenderat att vända sig till internet när det är dags att köpa ett nytt kontorsbord. På internet kommer du att få tillgång till ett mycket större utbud av skrivbord än om du besöker en fysisk butik. Det innebär att sannolikheten att du hittar rätt bord för ditt ändamål är mycket större. Priserna på nätet är dessutom mycket mer bekväma och i majoriteten av alla fall kan du beställa ditt bord med hemleverans. Det betyder att du inte heller behöver oroa dig för hur du ska frakta hem skrivbordet från butiken.