Sängbord – Inred sovrummet med sängbord

Ditt sängbord är förmodligen möbeln du sist rör vid innan det är dags att sova. Inget sovrum är komplett utan ett sängbord eller nattduksbord som det också kallas. Sängbordet fyller en viktig funktion i sovrummet och kan användas på många sätt. Du kan exempelvis ställa en läslampa på bordet eller förvara saker i det. För många är det dock inte en självklarhet att ha ett sängbord och tyvärr är det en inredningsdetalj som många glömmer bort att inkludera när de inreder hemmet. Här kan du läsa mer om fördelarna med ett sängbord och vad du bör tänka på när du ska köpa ett.

Köp ett sängbord här

Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan

Fördelarna med sängbord

Det finns massor med anledningar till att inreda sovrummet med ett sängbord. Det är både praktiskt och estetiskt tilltalande att ha ett fint nattduksbord bredvid sängen. Här listar vi några av de många fördelarna.

1. Praktiskt

Först och främst är sängbordet en mycket praktiskt möbel. Här kan du ställa en läslampa eller ett glas vatten. Du kan lägga ifrån dig boken, telefonen eller glasögonen på bordet när det är dags att sova. Ett sängbord kommer att göra ditt sovrum mer funktionellt.

2. Bra förvaring

Även ett litet sängbord kan användas för att förvara saker på eller i. Vissa sängbord har en eller flera utdragbara lådor som lämpar sig väl för förvaring. Perfekt när du vill komma åt vissa saker utan att kliva upp ur sängen.

3. Vacker inredningsdetalj

Ett sängbord tar inte mycket plats, men kan förändra balansen i sovrummet till det bättre. Det är en snygg inredningsdetalj som ramar in sängen på ett effektfullt sätt.

Vad ska man tänka på gällande köp av sängbord?

Sängbord kommer i alla möjliga former, färger och modeller vilket gör att du kan hitta ett som passar just ditt sovrum. När du köper sängbord är det viktigt att du utgår från dina behov och dina preferenser. Vill du ha en modell med förvaring eller inte? Hur många saker ska få plats? Nattduksbordets höjd bör även passa sängens höjd för att det ska vara funktionellt och se balanserat ut.

Fördelarna med att köpa sängbord online

De flesta möbelbutiker säljer sängbord men det finns många fördelar med att köpa sängbord online. Här listar vi fördelarna med att klicka hem ditt sängbord på nätet.

  • Större valmöjligheter – Utbudet av sängbord är betydligt större online än i en enskild butik vilket ger dig betydligt fler valmöjligheter. Det är även enklare att jämföra de olika modellerna och läsa kundrecensioner och omdömen när du handlar på nätet.
  • Tidseffektivt – När du handlar online slipper du att ta dig till en fysisk butik vilket gör att du sparar mycket tid. Du slipper även att stå i kö.
  • Bekvämt – Många tycker att det är mycket mer bekvämt att sitta hemma och surfa runt, jämföra och handla produkter. Du slipper att trängas med andra människor och kan handla i ditt eget tempo. Det är framför allt bekvämt att handla möbler online eftersom många butiker numera erbjuder hemkörning. Du slipper därför släpa på ett ditt sängbord på väg hem från butiken.
  • Billigare – Sist, men inte minst är det ofta billigare att handla på nätet. Många butiker har särskilda kampanjer och rabatter som du endast kan ta del av i webbutiken. E-handlare tenderar att ha något lägre priser än de fysiska butikerna eftersom de inte har samma höga hyreskostnad.