Sänggavel – Köp sänggavlar online nu

En fin sänggavel kan liva upp sovrummet! Många tänker inte på att sänggavlar kan vara en viktig prydnadsdetalj till sängen och kan ge hela sovrummet ett upplyft. Det finns många sänggavlar som är anpassade efter en viss typ av säng, men man kan även testa sig fram för att se vilken sänggavel som passar en själv. Som tips kan vara att tänka på vilken färg, vilken höjd, vilken bredd, vilket material och vilket övrigt utseende man vill ha på sin sänggavel.

Köp en sänggavel online här

Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan

Inred med sänggavel

Något så enkelt som en sänggavel kan förändra hela känslan i ditt sovrum. Sänggavlar var något som var mycket populärt förr, men med åren valde många bort sänggavlarna. Nu är de dock tillbaka igen och det finns mängder med olika alternativ att välja mellan. Sänggavlar kommer i olika former, storlekar och färger. De finns också i olika material, för att du ska kunna hitta en som passar dig och din säng så bra som möjligt.

Ett vanligt missförstånd är att man behöver en kraftig sängram för att kunna ha en gavel, men detta stämmer inte. Du kan med fördel ha en gavel även om du så bara har en resårmadrass på ben. Väljer du det sistnämnda är det dock viktigt att du väljer en sänggavel som är stabil eller som är vägghängd. På så sätt riskerar du inte att gaveln glider runt eller att det blir ostadigt.

Välj rätt sänggavel
Att välja rätt sänggavel är lite av en konst. Till att börja med måste du fundera på vilken gavel som kommer passa bäst i rummet. Har du ett litet sovrum kan det vara en god idé att välja ett nättare alternativ. Har du däremot ett sovrum med mycket utrymme kan du med fördel välja en i massivt trä om så önskas.

Nästa steg är att mäta hur bred säng det är som du har. I många fall vet man redan måtten, men för att inte göra en ordentlig miss skadar det inte att mäta igen. På så vis kan du vara säker på att du beställer en gavel i rätt storlek. Det finns sänggavlar som passar allt från 90 sängar till 180 sängar och därtill.

Färg och material
Rosa sammet, brunt läder, silvrig stål. Sänggavlar finns i alla möjliga färger, material och tyger. En sängram i tyg är vacker och stilren, men drar gärna till sig en hel del damm. Läder är ett mycket exklusivt material som är enkelt att rengöra, men som kräver sitt underhåll för att fortsätta vara mjukt och fräscht. Utgå ifrån vilken inredningsstil du har i rummet och fundera på hur enkel du vill att sänggaveln ska vara att rengöra.

Beställ sänggavel online

Att beställa en sänggavel online är idag det tveklöst bästa sättet att få tillgång till ett stort utbud med bra priser. På internet har du tillgång till mängder med olika butiker som erbjuder sänggavlar som passar alla önskemål och behov. Den som vill kan beställa från svenska hemsidor, men idag är det minst lika enkelt att beställa från utlandet. Det ger dig en flexibilitet och valmöjligheter som en vanlig butik inte kan ge.

En annan stor fördel med att köpa sänggaveln online är hemkörningen. Du behöver inte fundera på hur du ska få in gaveln i bilen och du behöver inte heller lägga pengar på att hyra en större bil eller hyra ett släp. Hemkörning för större möbler eller inredning betyder att produkten levererar direkt till din dörr. Du behöver således inte ta dig till ett postombud och försöka att bära hem sänggaveln på egen hand.