Utemöbler & trädgårdsmöbler

Idag är det lika viktigt att ha det snyggt inrett i trädgården som det är att ha det modernt och hemtrevligt i sin bostad. Om du har haft turen att berikas med en vacker trädgård kommer du att ha stora möjligheter att vistas i den friska luften, njuta av naturen och spendera långa sommarkvällar utomhus. Att inreda sin trädgård är idag väldigt enkelt och en stor anledning till detta är att utbudet för utemöbler och trädgårdsmöbler har blivit så otroligt stort. Idag kan du skapa dig en fantastisk utomhusmiljö med hjälp av utebord, solstolar, hängmattor och mer därtill. Det enda som kommer att sätta gränser för hur du vill att din trädgård eller uteplats ska se ut är din egen fantasi.

Det är dock inte alla som har tillgång till en trädgård, men förhoppningsvis har man då ändå en balkong där man kan gå ut och njuta av solen eller varför inte öppna upp för att vädra ut bostaden ordentligt. Att ha det snyggt och stilrent på balkongen är också väldigt värdefullt för många människor. Även om man kanske inte spenderar lika mycket tid på en balkong som i en trädgård, är det fortfarande en form av uteplats som kräver sin inredning och sina möbler.

Om du vill inreda din trädgård eller din balkong är du säkerligen redan medveten om att det finns möbler som är specifikt framtagna för ändamålet, men vilka ska man välja och vad är bäst? Här nedan kan du läsa mer om de vanligaste trädgårdsmöblerna som kan hjälpa dig att skapa en mysig oas där du kan spendera tid med familj, vänner eller kanske bara slappa i lugn och ro.

Matgrupper

Att vilja spendera tid utomhus är egentligen inte konstigt. Det är härligt att kunna vara ute i den friska luften och ännu bättre är det under ljumna sommarkvällar. Har du tillgång till en trädgård kanske du även vill ha grillkvällar eller fester i trädgården och då lämpar det sig utmärkt med ett matbord för utomhusbruk. Det finns mängder med olika designer och stilar att välja mellan och fördelen är att en matgrupp gör det möjligt för dig att få plats med flera människor vid ett och samma bord. En matgrupp med tillhörande stolar kommer dessutom att vara en riktig stämningshöjare och passar lika bra till vardags och till fest. Vill du göra matgruppen extra personlig kompletterar du med ett par fina dynor till stolarna.

Balkongmöbler

Balkongmöbler är möbler som oftast är lite mindre och nättare i storlek. Orsaken till detta är helt enkelt för att de är anpassade efter en mindre yta. Här finns det både bord och stolar att välja mellan och ett stort plus är att de flesta går att fälla upp och ned. Med hjälp av hopfällbara balkongmöbler är det lättare för dig att skapa utrymme när du behöver eller en extra sittplats vid behov. Balkongmöbler kan tillverkas i trä, plast och i metall.

Utebord

Ett utebord gör det möjligt för dig att kunna sitta med en kopp kaffe i solen eller varför inte arbeta på balkongen eller i trädgården när möjligheten ges. Det finns mängder med olika utföranden och material som du kan välja mellan, men de vanligaste alternativen är plast, konstrotting, trä och aluminium. Tack vare den stora variationer kommer du inte att ha några svårigheter att hitta ett bord som passar dig och din personlighet. Du kommer även att kunna matcha utebordet med annan inredning, eftersom de kommer i många olika färger. Med ett utebord blir din trädgård eller balkong komplett och troligtvis blir det också den givna samlingsplatsen under somrarna.

Solstolar

Solstolar har länge varit mycket populära och uppskattade och det finns många anledningar till varför. När man hör ordet solstol är det kanske främst de vita plaststolarna som man associerar detta med, men sanningen är att solstolar kan se ut på många olika sätt. Det som är gemensamt för de allra flesta är att de har ett ställbart ryggstöd. På så sätt kan du välja om du vill ha ett fullt liggläge, sitta lutad eller helt upprätt. Solstolar kommer i olika storlekar och därför kan du med fördel använda dessa både i trädgården och på balkongen. Väljer du solstolar i plast får du dessutom ett material som är näst intill underhållsfritt och som är enkelt att rengöra.

Hängmattor

Det finns få saker som kommer att vara lika vackert och rogivande som att ha en hängmatta i sin trädgård. Eftersom hängmattor är relativt stora och behöver kunna fästas ordentligt lämpar de sig inte för mindre balkonger där utrymmet är knappt. Med en hängmatta kommer du inte bara att kunna koppla av och kanske ta en tupplur ute i det friska, utan du får också en mycket vacker inredningsdetalj som kommer att ta din trädgård till nya höjder. En hängmatta är vanligtvis tillverkad i tyg, men det finns även hängmattor som är vattenresistenta.

Handla dina utemöbler online

Förr fanns det inga andra alternativ än att handla sina trädgårdsmöbler i fysiska butiker. Det betydde att man behövde vända sig till de butiker som fanns i närområdet och på grund av detta blev utbudet även begränsat. Man fick helt enkelt anpassa sig efter de möbler som butiken hade och det fanns heller ingen möjlighet att jämföra priser mellan de olika företagen.

Idag finns det flera vägar att gå för den som vill köpa utemöbler och tack vare den moderna tekniken är det nu vanligast att beställa sina trädgårdsmöbler online. Fördelarna med att beställa online är betydligt fler. Visst kommer du inte att kunna ta och känna på möblerna i det verkliga livet, men du kommer å andra sidan att kunna välja betydligt mer fritt och dessutom få inredningen levererad med hemleverans. För många är det just leveransen som är det svåraste och knepigaste att få till. Här krävs det att man hyr en större bil eller ett släp om man ska frakta hem större möblemang. Beställer du via nätet har du också större möjligheter att hitta dina favorit utemöbler till mycket lägre priser, samt att du kan läsa recensioner och omdömen från tidigare kunder.