Soffbord – Köp vardagsrumsbord här

Hitta det perfekta vardagsrumsbordet

Köket kallas ofta hemmets hjärta, men vid närmare eftertanke kanske det ändå är ditt soffbord som är det verkliga hjärtat? Där samlas vi, kopplar av och umgås med våra nära och kära. Att inreda vardagsrummet på ett bra sätt är därför viktigt. En möbel som faktiskt är viktigare än vad man kan tro är vardagsrumsbordet då det ju ofta är rummets centrum. Här gäller det att tänka till innan man rusar iväg och köper första bästa bord.

Köp soffbord som passar dig

Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sida1Nästa sidaSista sidan

Vilka behov har du?

Olika människor använder sitt vardagsrum på olika sätt. En del vill bara ha en nätt avställningsplats vid soffan. Då passar ett soffbord av mindre modell perfekt. Många gillar emellertid att ibland äta snacks eller till och med äta en måltid sittande i soffan. Då är ett bord av lite större modell att föredra. Storleken på bordet bestäms naturligtvis också av hur många personer ni är i hushållet. Generellt kan man säga att ju fler personer ni är, desto större bord behövs.

Ta hänsyn till ditt nuvarande möblemang

När du ska välja soffbord är det viktigt att du tar en ordentlig titt på de möbler du redan har och trivs med. Tänk på vilka färger och material som harmonierar med varandra. Soffor i linne har blivit en av de senaste årens stora trender. Äger du en soffa av den modellen passar ett soffbord i naturnära material bra, till exempel obehandlat trä eller med lasyr. Sammetssoffor har också blivit en stor trend. Till dem kan det ofta vara snyggt med ett bord i en lite lyxigare modell. Tänk till exempel marmorskiva och ben i metall. Kort kan man helt enkelt säga att du ska försöka anpassa ditt nya soffbord så att det smälter in i ditt vardagsrum både material- och färgmässigt.

Tänk på slitage

Hur snyggt det än kan vara med ett lyxigt bord i marmor eller ädelträ, så kanske det inte är den smartaste lösningen om man till exempel lever i ett hushåll med småbarn. Marmor som material är känsligt för syrliga vätskor. Det innebär att du kan få en stor fläck på ditt bord om någon spiller ut ett glas saft på bordsytan. Satsa då istället på ett bord som håller sig snyggt över tid trots yttre påfrestningar. Drömmer du ändå om ett bord i marmor så finns det många naturtrogna imitationer som har högre motståndskraft mot kladd och spill.

Fördelar med att köpa ditt soffbord online

Många har felaktigt förutfattade meningar om att handla möbler online. En fördom är att det ska vara svårt att byta om man gjort ett felköp. En annan är att man oroar sig för tunga paket som ska släpas hem från postombudet. Så ser det dock inte ut idag. Många möbelföretag tillhandahåller till exempel både smidiga hemleveranser och returer.
En annan fördel med att handla möbler online är att du får tillgång till ett enormt utbud som inte ens ett större möbelvaruhus kan matcha. Du har också möjlighet att i lugn och ro jämföra priser. En sista fördel är att du slipper trängas ute i butikerna med massor av andra människor. Som bekant gör en stressig miljö det sällan enkelt att göra rätt val.