Soffor – Köp soffa online

Tips vid soffköp

Soffan är för många den viktigaste möbeln i hemmet. Den är en central del av inredningen och den drar till sig mycket uppmärksamhet. Soffan är en plats där vi slappnar av och umgås med vänner och familj. Det är ofta den största möbeln i rummet och måste därför väljas med omsorg för att skapa en hemtrevlig känsla. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du köper en ny soffa.

Köp en soffa här

Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan

Att tänka på vid köp av en soffa

Soffan är en stor investering och därför är det viktigt att lägga ner lite extra tid på ditt val. Här kan du läsa mer om några saker du bör tänka på när du köper en ny soffa till ditt hem.

Storlek

Soffan är en inredningsdetalj som bör vara både funktionell och estetiskt tilltalande. För att uppfylla dessa krav måste du välja en soffa i rätt storlek. Du bör fråga dig själv hur många personer som ska få plats i soffan samtidigt. Tänk på att soffans storlek alltid beräknas på antalet normalstora vuxna personer. En tvåsitssoffa är med andra ord avsedd för två vuxna, men fler än två barn kan förmodligen få plats i den. Soffans storlek bör självklart även anpassas till rummet där den ska stå i. Det kan vara bra att mäta upp utrymmet i rummet för att få en idé om hur mycket plats soffan kommer att ta.

Djup

Sittdjupet skiljer sig mycket soffor emellan och du bör välja utifrån dina preferenser. Vill du halvligga i soffan kan det vara bra med en djupare modell. Om du däremot föredrar att sitta upprätt bör du välja en grundare soffa.

Färg & Material

När det kommer till färg och material finns det nästintill oändliga valmöjligheter. Det är viktigt att soffan passar både familjesituationen och den övriga inredningen i rummet. Om du har barn eller djur hemma kan det vara en god idé att välja ett slitstarkt material och en färg eller ett mönster där fläckar inte syns så mycket. En avtagbar soffklädsel är praktisk i en barnfamilj.

Fördelarna med att köpa en soffa online

Det finns många fördelar med att köpa soffan på nätet. Här listar vi några av fördelarna:
Bekvämt – Att köpa möbler på nätet är betydligt bekvämare än att trängas i möbelbutiker. Dessutom är en soffa mycket tung och svår att förflytta. Många butiker erbjuder hemkörning vilket gör att du kan genomföra hela köpet och få soffan levererad utan att behöva gå utanför dörren.

Du sparar tid – När du handlar online behöver du ta dig till och från möbelbutiken och du slipper även att stå i kö.

Mer att välja på – Nätet är fullt av soffor i alla möjliga storlekar, modeller och färger. Chansen är betydligt större att du hittar en passande soffa online än i din lokala möbelbutik. Det är även enklare att jämföra olika soffor och läsa vad andra kunder tycker.

Billigare – En soffa är oftast något billigare när du klickar hem den online. Många tvekar dock att köpa en så pass dyr produkt på nätet eftersom de är oroliga att den inte ska motsvara förväntningarna. Ett tips är att provsitta soffan i en fysisk butik först om du vet att den finns i en lokal möbelbutik. Annars bör du se över nätbutikens returpolicy och se om de erbjuder fria returer.