Soffa med divan – Köp divansoffa här!

En soffa med divan anses av många vara bekvämare än en vanlig soffa, eftersom det finns en divan att lägga upp fötterna på. Här finns divansoffor i många färger och utföranden, med eller utan förvaring och med flyttbar eller fast divan. De finns även som bäddsoffor.

Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan

Hur väljer jag divansoffa?

När du ska välja divansoffa behöver du ställa dig själv några frågor. Vilken färg önskar du på soffan? Om ditt vardagsrum är inrett i ljusa färger kanske du vill att divansoffan också har en ljus färg, till exempel grå eller beige. Tänk då på att fläckar syns tydligare. Eller så önskar du att den bryter av mot resten av rummet. Då passar en mörk färg bättre.

När du valt en färg bör du bestämma om du vill ha en divansoffa med eller utan förvaring, och om du vill ha en bäddsoffa eller inte. Det kan vara smidigt att ha en extra sängplats om du får besök. Ha dock i åtanke att bäddsoffor ofta är tyngre.

Något annat du måste ta ställning till är på vilken sida du vill ha divanen. Vissa soffor har flyttbar divan, vilket innebär att du själv kan välja om den ska vara på höger eller vänster sida. Andra soffor har fast divan.

Var ska jag köpa divansoffa?

Inredningsbutikerna är många, både fysiska och på nätet, men även om du vill se och provsitta soffan innan du köper den så har du en hel del att vinna på att beställa divansoffa online. För det första är priserna ofta lägre online, för det andra är utbudet större och för det tredje är det många inredningsbutiker som erbjuder gratis hemkörning. På så sätt slipper du ta med släpvagn till butiken.

Om du hittar en divansoffa som du gillar i en butik som finns nära dig så kan du åka till butiken och titta på den innan du bestämmer dig, och sedan beställa soffan online för att slippa köra hem den själv.