Vattenkokare & Tekokare

En bra vattenkokare är en viktig detalj i ett bra kök.

En vattenkokare eller tekokare är ett pålitligt köksredskap som aldrig sviker när du vill ha en god kopp te eller behöver värma upp vatten snabbt för matlagningen. Det finns många valmöjligheter när det gäller både design och funktion.

En vattenkokare ger dig möjlighet att snabbt koka upp vatten. Det går smidigt utan att du behöver använda spisen eller någon kastrull. Med ett knapptryck får du kokt vatten på nolltid. En vattenkokare är även bra om du exempelvis har bråttom med maten och du vill koka upp vatten till pasta, ris eller till grönsaker.

Köp vattenkokare här

Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan
Första sidanFörgående sidaNästa sidaSista sidan

Vanliga funktioner på vattenkokare

De flesta vattenkokare är utrustade med basfunktioner som automatisk avstängning, överhettningsskydd och torrkokningsskydd. Detta är säkerhetsfunktioner som gör att användningen blir både enkel och säker. Dolt värmeelement och nivåmätare på kannan är också standardfunktioner som de flesta vattenkokarna har.

Det finns flera olika funktioner som du kan titta på när det är dags för en ny vattenkokare. Välj en vattenkokare efter en storlek som du behöver. Du hittar modeller som rymmer olika volymer. Funktioner som temperaturmätare men även dubbelväggkonstruktion finns. Detta innebär att vattnet håller värmen längre men även att ljudnivån dämpas och att vattenkokaren inte är lika het att röra vid.

Vattenkokare som inredningsdetalj

Det är lätt att hitta en plats i köket för vattenkokaren eftersom den är smidig och enkelt får plats på köksbänken. Med en snygg design blir den en tillfredsställande inredningsdetalj i köket. Vattenkokaren är dessutom enkel att sköta. Det behövs ingen daglig rengöring men en avkalkning ibland gör att du får en ren och fin vattenkokare som kommer att hålla i många år.

Den smidiga, snabba och multifunktionella vattenkokaren behövs i alla hem. Med ett stort utbud av olika funktioner och design finns det en modell för alla.